justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Ryżowa zapiekanka z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ryżowa zapiekanka z serem jest smaczna na zimno, jak i na gorąco.

Ryżowa zapiekanka z serem

Składniki:

Ryżowa zapiekanka z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa zapiekanka z serem
Ryż gotować na osolonym mleku 15 minut na małym ogniu, w międzyczasie mięso pokroić w kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce, dodać tartą gałkę muszkatołową, zmieszać wszystko z ryżem i schłodzić. Dodać żółtka i pianę z ubitych białek i dosolić. Wysmarować brytfannę margaryną i obsypać tartą bułką, wlać masę i piec 40 minut na małym ogniu.