Schab faszerowany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
pinecha - Przepis na: Schab faszerowany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 98
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ...


trudność: średne
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Naleśniki z piankami Marshmallow dla dzieci Chleb z pestkami dyni i słonecznikiem Sernik z kajmakiem i karmelkami
Pierogi z kiszoną kapustą Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem Kurczak curry z makaronem
Kanie jak kotlety Pęczak ze szpinakiem Jajecznica z kurkami
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Miodowy kuch z suszonymi śliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane