Schab faszerowany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
pinecha - Przepis na: Schab faszerowany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 99
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ...


trudność: średne
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kurczak z ananasem i ryżem Zupa krem z cieciorki i czerwonej soczewicy Filet z kurczaka zapiekany z morelami
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Łazanki z boczkiem i kiełbasą Pieczone jabłka z masłem orzechowym
Domowe korniszony Farfalle z jajkiem Likier różany z płatków dzikiej róży
Naleśniki ze śmietaną i owocami Jabłecznik z białą czekoladą i bezikami Smażone ziemniaczki z czosnkiem i peperoni

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane