pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ...

Schab faszerowany

Składniki:

Schab faszerowany

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219