Schab faszerowany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
pinecha - autor przepisu Schab faszerowany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 99
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ...


trudność: średne
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

  • Ładny kawałek schabu,
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula,
  • ziele angielskie,
  • listek bobkowy,
  • goździki,
  • koperek,
  • czosnek,
  • dratwa,
  • dużo sera pleśniowego :-)

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219



Komentarze do Schab faszerowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ajerkoniak krówkowy Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Pasta z wędzonej makreli
Koktajl ogórkowo-bananowy z pietruszką Smoothie truskawkowo-malinowe z imbirem Smażony kotlet z kani
Makaron z kurczakiem i szparagami Kolorowa kawa latte Marchewkowe drożdżówki pełnoziarniste z truskawkam
Zapiekanka kresowa wg Karola Okrasy Biała kiełbasa z warzywami Jajka faszerowane w szynce włoskiej
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane