Schab faszerowany
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanoc, Schab « poprzedni | następny »
pinecha

Mistrz Kuchni
Przepisy: 98
zdjęcia: 1 z 1
Schab faszerowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ...


trudność: średnie
czas:

Schab faszerowany - SKŁADNIKI:

Schab faszerowany - PRZYGOTOWANIE:

Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kajmakowe kulki wg Zub3ra Ciasto Tutti frutti Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej
Omlet na słodko z jabłkiem i sosem czekoladowym Kotlety mielone z papryką Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami
Surówka z kiszonej kapusty Brownie z masłem orzechowym Pyszny przekładaniec
Domowy baton z ziarnami Grochówka tradycyjna Schab pieczony na jarzynach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane