Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Schab wieprzowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy nie lubimy ostrej papryki można zastąpić słodką.

Schab wieprzowy z migdałami

Składniki:

Schab wieprzowy z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy z migdałami
Miód wymieszać z papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą, podlać odrobiną wody i piec w temp 190 stopni około 1/2 godziny. Po około 30 minutach mięso posmarować miodem z przyprawami, posypać migdałami i piec przez 5 minut. Pokroić po ostudzeniu.

Tagi:

beza schab bezy