Schab z jabłkami

Schab « poprzedni | następny »
paulina57 - Przepis na: Schab z jabłkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 619
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Schab z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab ponacinany z powkładanymi kawałkami jabłek.


trudność: łatwe
czas:

Schab z jabłkami - SKŁADNIKI:

Schab z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, sól, imbir oraz rozmaryn i pieprz. Schab natrzeć marynatą i zostawić na kilka godzin, można również na noc. Nacinamy schab na całości aby powstały w nim kieszonki. Jabłka opłukać przekroić na pół wydrążyć gniazda nasienne i pokroić jabłka w plastry. W nacięcia wkładać kawałki jabłek. Mięso włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 1- 1 1/2 godziny. Po upieczeniu schab wystudzić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane