Schab z jabłkami

Schab « poprzedni | następny »
paulina57

Srebrny Ekspert
Przepisy: 626
zdjęcia: 1 z 4
Schab z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab ponacinany z powkładanymi kawałkami jabłek.


trudność: łatwe
czas:

Schab z jabłkami - SKŁADNIKI:

Schab z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, sól, imbir oraz rozmaryn i pieprz. Schab natrzeć marynatą i zostawić na kilka godzin, można również na noc. Nacinamy schab na całości aby powstały w nim kieszonki. Jabłka opłukać przekroić na pół wydrążyć gniazda nasienne i pokroić jabłka w plastry. W nacięcia wkładać kawałki jabłek. Mięso włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 1- 1 1/2 godziny. Po upieczeniu schab wystudzić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab duszony w papryce Schabowe w sosie pietruszkowym Schab w kukurydzianej panierce z płatków
Roladki schabowe Schabowe po meksykańsku Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Duszony schab wieprzowy Chrupiące roladki schabowe Kotlety schabowe
Rolada wieprzowa ze szpinakiem i pomidorami Bigos z białej kapusty z warzywami i schabem Roladki ze schabu ze śliwkami i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane