Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Słodko-kwaśne paprykowe łódeczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne łódeczkowe papryczki w sosie słodko-kwaśnym..

Słodko-kwaśne paprykowe łódeczki.

Składniki:

Słodko-kwaśne paprykowe łódeczki.

 

  • 2 czerwone papryki
  • 1 słoiczek sosu słodko-kwaśny Łowicz
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 3 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 4 plasterki boczku wędzonego(na wierzch)
  • 2 ząbki czosnku
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśne paprykowe łódeczki.
Papryki kroimy na pół.Piersi kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie aż się lekko podrumienią,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę,pieczarki pokrojone w plasterki, wyciśnięty przez praskę czosnek i boczek,smażymy jeszcze ok 10 minut.Gotowy farsz nakładamy do papryk na wierz kładziemy po plasterku boczku i układamy w natłuszczonym w oliwie naczyniu żaroodpornym pieczemy ok 20 minut w nagrzanym piekarniku na 180st.W rondelku podgrzewamy sosik i po wyjęciu z piekarnika polewamy papryczki.Smacznego.