Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Śmietanowy kurczak.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo prosta i smaczna potrawa. Wspaniała na szybki obiad i bardzo sycąca. Często ją przygotowuję zachęcam do wypróbowania.

Śmietanowy kurczak. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śmietanowy kurczak.

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy kurczak.
Pierś kroimy w kostkę i posypujemy kurkumą, podsmażamy na oleju Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i dodajemy do kurczaka. Podsmażamy kurczaka do miękkości i zalewamy bulionem, gdy odparuje 1/3 bulionu dodajemy śmietanę i kukurydzę z 1/2 zalewy. Doprawiamy solą pieprzem i bazylią. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z kurczakiem w sosie z kukurydzą.
Śmietanowy kurczak.
Pokrojona pierś z kurczaka, posypana kurkumą.
Śmietanowy kurczak.
Do podsmażonej piersi dodana kukurydza z 1/2 zalewy
Śmietanowy kurczak.
Do kurczaka i kukurydzy dodana śmietana.