Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szarlotka 8

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sprawdzony i pyszny przepis na szarlotkę

Szarlotka  8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka 8

 

 

  • Masa jabłkowa:
  • 2 kg jabłek
  • od 0,5 do 1 szklanki cukru ( w zależności od słodkości jabłek)
  • 1/2 szklanki wody ( jeżeli jabłka nie są soczyste )
  • 2 galaretki cytrynowe

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka 8
Ciasto: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami , następnie dodać śmietanę i ubijać dalej. Gdy masa będzie dobrze ubita dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 3 części , każdą rozprowadzić na papierze do pieczenia przełożyć na blachę i upiec.Masa jabłkowa: Jabłka umyć, obrać , zetrzeć na tarce usmażyć, dodać suche galaretki wymieszać.Przełożenie: Na jeden blat ciasta wyłożyć 1/2 część jabłek przykryć 2 plackiem na to resztę jabłek i przykryć ostatnim plackiem.
Szarlotka  8
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami następnie dodać śmietanę i ubijać dalej Gdy masa będzie dobrze ubita dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Szarlotka  8
Ciasto podzielić na 3 części każdą rozprowadzić na papierze do pieczenia przełożyć na blachę i upiec
Szarlotka  8
Jabłka zetrzeć usmażyć dodać suchą galaretkę
Szarlotka  8
Na jeden blat ciasta wyłożyć połowę jabłek przykryć 2 plackiem na to resztę jabłek i przykryć ostatnim plackiem