fictor123

fictor123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Szarlotka z orzechami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nieco inna, ale bardzo smaczna szarlotka.

Szarlotka z orzechami.

Składniki:

Szarlotka z orzechami.

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z orzechami.
Mąkę wymieszać z połową szklanki cukru i połączyć z miękkim masłem. Zagnieść ciasto dodając kilka łyżek wody. Następnie uformować ciasto w kulę, zawinąć w folię i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wyłożyć nim natłuszczoną i osypaną bułką tartą tortownicę. Nakłuć w kilku miejscach widelcem i posypać orzechami. Następnie ułożyć obrane i starte na trace jabłka. Zalać je polewą przygotowaną z wymieszanego z mlekiem i jajkami cukru i budyniu. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec szarlotkę ok. 60-65 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.