ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Sznycel po wiedeńsku ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Możemy podać z ziemniakami i surówką

Sznycel po wiedeńsku ani

Składniki:

Sznycel po wiedeńsku ani

 

Sposób przygotowania:

Sznycel po wiedeńsku ani
Dwa arkusze celofanowej folii posmarować olejem.W środek włożyć mięso i rozbić je tłuczkiem.Usunąć folię,kotlety oprószyć solą i pieprzem.Jajko roztrzepać ze śmietaną.Kotlety lekko obtoczyć z mące,zanurzyć w jajku, a następnie w bułce tartej.Na koniec lekko przycisnąć dłonią, by panierka nie odpadła od sznycli.Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu po około 2-3 minuty z każdej strony,aż będą złociste.Gotowe sznycle udekorować plasterkiem cytryny, natką, zwiniętym filecikiem i kaparami.