Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zwyczajne sznycle z lekką modyfikacją . Panierkę zrobiłam z płatków kukurydzianych zmieszanych z mąką. A same sznycle doprawiłam inaczej.

Sznycle w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle w kukurydzianej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle w kukurydzianej panierce
Zmiksować płatki kukurydziane na proszek i wymieszać z mąką. Pierś z kurczaka pokroić na 6-8 małych kawałków i rozklepać tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą by nie porozrywać włókien. Posolić i posypać pieprzem mięso. Posmarować każdy sznycel musztardą. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Panierować sznycle w mieszance płatków z mąką - jajku i ponownie płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Przełożyć sznycle do garnka. Dodać masło. Zmieszać wodę z maggi. Podlać sznycle wodą z maggi. Przykryć i dusić na małym gazie 10 minut.
Sznycle w kukurydzianej panierce
Zmielić płatki kukurydziane na miałko i zmiesać z mąką
Sznycle w kukurydzianej panierce
Przygotowane sznycle posolić -posypać pieprzem i posmarować musztardą
Sznycle w kukurydzianej panierce
Opanierowane sznycle smażyć na goracym tłuszczu na rumiano
Sznycle w kukurydzianej panierce
Usmażone sznycle przełożyć do garnka i podlać woda zmieszanym z maggi- dusić 10 minut