msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Delikatny indyk w połączeniu nietypowo z serem ricotta i warzywami posmakował mojej rodzinie.

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty

Składniki:

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty

 

 

  • 5 sznycli z indyka (40 dag)
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony,sól
  • olej do smażenia
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 10 cm kawałek cukinii
  • 5 cm kawałek białej części pora
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 woreczki ryżu (40 dag)
  • 12,5 dag sera ricotta
  • 1 czubata łyżka gęstego majonezu
  • przyprawa Delikat Knorr
  • 5 małych ogórków kiszonych

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty
Sznycle opłukać, osuszyć i lekko rozbić.Każdy lekko osolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki.
Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie półkrążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki.
Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami.
Mięso smażyć z obydwu stron .Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową.Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw ,podać ogórki kiszone.