bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Tartinka śledziowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Mała przekąska będzie idealna na przyjęcie - ładnie przystrojona będzie też subtelna ozdobą stołu

Tartinka śledziowa

Składniki:

Tartinka śledziowa

 

  • pumpernikiel 4 szt.
  • papryka czerwona 1szt.
  • cebula
  • ogórek konserwowy 2 szt.
  • śledź matias w oleju 4 szt.
  • białka ugotowanych jajek 3
  • musztarda ostra 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • pieprz szczypta
  • przecier pomidorowy 3 łyzki
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Tartinka śledziowa
Z pumpernikla wykroic kolka. Śledzia pokroic drobno w kosteczke, dodac cebule sparzoną, ogorek konserwowy, musztade, pieprz, sok z cytryny so smaku, papryke czerwona i przecier. Mase wylozyc na chlebki, z gory posypac tartym białkiem, udekorowac koperkiem. Do ulozenia kopczyków nalezy uzyc obreczy.,