Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tatar ze śledzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wszystkie składniki drobno po­siekać i ułożyć na talerzach w kręgi.

Tatar ze śledzi

Składniki:

Tatar ze śledzi

 

  • kilka śledzi w oliwie lub marynowanych
  • kilka ogórków i buraczków konserwowych
  • kilka cebul
  • po pęczku szczypiorku i pietruszki
  • kilka łyżek oliwy
  • jajo
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzi
Wszystkie składniki drobno po­siekać i ułożyć na talerzach w kręgi. Wokół brzegów talerzy ogórki, następnie kolejno buraczki, cebule, śledzie, wreszcie w środku, na posiekanym szczypiorku i natce pietruszki, żółtko starannie oddzielone od białka. Posypać przyprawami, skropić oliwą i oprószyć posiekaną zieleniną.