monika21stw

monika21stw

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Warzywa po bengalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na warzywa w sposób indyjski

Warzywa po bengalsku

Składniki:

Warzywa po bengalsku

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa po bengalsku
W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy chili, pokruszone liście laurowe i gorczycę, przykrywamy. Gdy gorczyca przestanie strzelać, dodajemy kminek, przeciśnięty przez praskę czosnek i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Mieszając dusimy ok. 10min. Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę. Wsypujemy do ziemniaków i dusimy 5min. Do potrawy wsypujemy groszek i fasolkę szparagową. Wlewamy 2 szklanki wody. Gotujemy pod przykryciem mieszając. Po ok. 15min doprawiamy solą i cukrem. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.