agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Wątróbka na świeżych warzywach z brie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jeden z moich ulubionych obiadów na szybko:)

Wątróbka na świeżych warzywach z brie

Składniki:

Wątróbka na świeżych warzywach z brie

 

  • wątróbka drobiowa 200 g
  • mąka 1 łyżka
  • sól pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • szpinak świeży 2 garście
  • pomidory koktajlowe 5 szt
  • pieczarki 4 szt
  • ser brie 50 g
  • sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Wątróbka na świeżych warzywach z brie
Wątróbkę drobiową oczyścić, opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Na patelnię wlać olej do smażenia i przełożyć wątróbkę (olej nie musi być gorący) oprószyć mąką. Przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki, dodać do wątróbki. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Warzywa opłukać. Ze szpinaku oderwać ogonki, ułożyć na talerzu. Pomidorki koktajlowe przeciąż na pół. Ułożyć na szpinaku, dodać wątróbkę wraz z pieczarkami oraz kawałki pokrojonego sera brie. Całość skropić sosem balsamicznym. Smacznego:)