iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zdrowy pęczak z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne zdrowe danie z pęczaku. Do tego pieczarki i zielona fasolka. Syte zdrowe danie obiadowe. Pasuje na obiad.

Zdrowy pęczak z pieczarkami

Składniki:

Zdrowy pęczak z pieczarkami

 

 

 

  • 1/2 cebuli

 

  • 1 łyzka kalarowenego masła

 

  • 1 szklanka wywaru warzywnego

 

 

  • 1 szklanka zielonej fasolki

 

 

Sposób przygotowania:

Zdrowy pęczak z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę , dodajemy wyciśnięty czosnek. smażymy chwilę dodajemy pęczak. Podsmażamy. Zalewamy bulionem , gotujemy na małym ogniu.Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy ok 5 min- odcedzamy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.Kiedy pęczak jest gotowy dodajemy do niego pieczarki i fasolkę . Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec wlewamy śmietanę i mieszamy. Podajemy na ciepło.