Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne , a zarazem dietetyczne danie nie tylko dla osób dbających o linię.

Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową

Składniki:

Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • filet z kurczaka - 150 g

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie rozbijamy ręką. Nacieramy go solą , pieprzem , papryką , oregano i estragonem. Zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy go na parze do miękkości ( jeśli nie mamy parowaru możemy śmiało użyć garnka z wodą i ustawionego na nim durszlaka ). Fasolkę szparagową podgotowujemy al dente. Pomidory kroimy w kawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe!