VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Zupa a’la meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Czerwona, gęsta i smaczna zupka a’la meksykańska. Daje porządną porcję rozgrzewki w zimowe i chłodne dni.

Zupa a’la meksykańska

Składniki:

Zupa a’la meksykańska

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa a’la meksykańska
Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy kości, gotujemy około 30 minut (od czasu do czasu zbieramy szumowiny). Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, marchewkę i cebulę w pół plasterki, pomidora i paprykę w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, koncentratem i koperkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Gdy zupa jest gotowa obieramy mięso z kości i wkładamy do zupy.