Sposób przygotowania:
zupa jednogarnkowa a la meksykańska
Mięso gotujemy z warzywami - 2 cebule drobno posiekane, 2 duże marchewki i jedna pietruszka,dodajemy dwie kostki rosołowe najlepiej z liściem laurowym. (gotujemy bulion,mięso powinno zmięknąć). Pomidory parzymy pod wrzącą wodą lub obieramy skórę obieraczką. Kroimy je w drobną kostkę. Paprykę kroimy również w kostkę, 2-3 cebulę kroimy też.Całość opiekamy na patelni.Doprawiamy 3 ząbkami czosnku,łyżką oregano,dodajemy parę kropel chilli i pieprzu cayenne lub zwykłego.(zależy od preferencji- nazywam to mexyco bo jest ostre for me). Kiedy całość się ziści dodajemy do rosołu na bazie indyka. Rosół powinien już być ok. Wyjmujemy mięso i kroimy w drobną kostkę. W zależności od preferencji można zmiksować zupę bądź podawać w neutral formie.Ja wolę kawałki produktów. Mięso pokrojone w kawałeczki bądź zmielone dodajemy z powrotem do całości. Dosypujemy puszkę fasoli i przecier pomidorowy.Całość gotujemy około 15 minut.
misia53