Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Zupa gulaszowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwa, treściwa zupa

Zupa gulaszowa z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Filety z indyka pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, dodać szczyptę soli, liść laurowy, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebule, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.