Strona główna Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Grzybowe, Mięsne « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 4
Zupa gulaszowa z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo łatwa, treściwa zupa


trudność: średne
czas:

Zupa gulaszowa z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Zupa gulaszowa z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Filety z indyka pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, dodać szczyptę soli, liść laurowy, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebule, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa gulaszowa z pieczarkami  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane