Strona główna Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Grzybowe, Mięsne « poprzedni | następny »
Krakowianka - autor przepisu Zupa gulaszowa z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2426
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zupa gulaszowa z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo łatwa, treściwa zupa


trudność: średne
czas:

Zupa gulaszowa z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg filet z indyka,
  • 40 dag pieczarki,
  • 1 szt liść laurowy,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 łyżka śmietana,
  • do smaku przyprawa do zup
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka smalec

Zupa gulaszowa z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Filety z indyka pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, dodać szczyptę soli, liść laurowy, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebule, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.



Komentarze do Zupa gulaszowa z pieczarkami  
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane