Strona główna Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Grzybowe, Mięsne « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Zupa gulaszowa z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2429
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zupa gulaszowa z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo łatwa, treściwa zupa


trudność: średne
czas:

Zupa gulaszowa z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Zupa gulaszowa z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Filety z indyka pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, dodać szczyptę soli, liść laurowy, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebule, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa gulaszowa z pieczarkami  

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane