madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa ale gotuję ją tylko wtedy kiedy nie nie muszę osobiście oczyszczać głów

Zupa rybna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa rybna

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Umyte głowy z karpi układamy w garnku, następnie dodajemy oczyszczoną w włoszczyznę oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Całość zalewamy około półtora litra zimnej wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i solimy. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na malutkim ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Odlewamy wywar di innego garnka. Śmietanę mieszamy z mąką pszenną i chrzanem, a następnie powoli łączymy z wywarem. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami i marchewką pokrojoną w kostkę , pozostałą z gotowania wywaru. Można posypać posiekaną natką pietruszki.
Zupa rybna
Umyte i oczyszczone głowy karpi wkładamy do garnka
Zupa rybna
Dodajemy oczyszczoną włoszczyznę i zalewamy wodą
Zupa rybna
Śmietanę łączymy z mąką pszenną i chrzanem