lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moi drodzy dziś zapraszam was na zupkę z młodej kapusty.Taka zupa nie wymaga wielu przypraw, bo warzywa są smaczne same w sobie. Wystarczy sól, odrobina pieprzu, świeży koperek, marchewka por, seler i pietruszka.

Zupa z młodej kapusty Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty

Składniki na około 4 litrowy garnek

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty

Wykonanie:

Zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele i listek laurowy oraz włoszczyznę ( seler, pietruszka, por). Wkładamy umyte pałki z kurczaka i gotujemy do miękkości. Kiedy mięsko jest miękkie dodajemy pokrojoną młodą kapustę i startą marchew oraz koperek. Gotujemy do momentu aż kapusta będzie mięciutka doprawiamy solą i pieprzem.

Zupa z młodej kapusty
Zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.Dodajemy ziele i listek laurowy oraz włoszczyznę( seler,pietruszka,por).Wkładamy umyte pałki z kurczaka i gotujemy do miękkości.
Zupa z młodej kapusty
Kapustę myjemy i kroimy drobno tak jak leci.
Zupa z młodej kapusty
Przekładamy kapustę do garnka gdy mięsko nam się ugotuję.
Zupa z młodej kapusty
Marchew ścieramy na wiórka, świeża lub mrożona.
Zupa z młodej kapusty
Do kapustki dodajemy startą marchew i koperek świeży, jak nie macie to może być mrożony .