aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Zupa ze smażonymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na jesienne chłody polecam gorącą zupę z chrupiącymi, smażonymi pieczarkami. Dla podkreślenia smaku podana jest z małym makaronem w kształcie gwiazdek.

Zupa ze smażonymi pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa ze smażonymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze smażonymi pieczarkami
Żeberka opłukujemy, następnie wrzucamy je na wrzątek. Dodajemy liście laurowe i lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy do momentu, aż będą lekko przypieczone i chrupiące.Marchewki i pietruszki obieramy i myjemy. Pietruszkę kroimy w mniejsze kawałki a marchewki w kosteczkę.

Do garnka z mięsem wrzucamy warzywa, gotujemy przez 15 minut. Następnie dodajemy chrupiące pieczarki.W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy ją do zupy, energicznie mieszając. Na końcu dodajemy posiekany koperek i lubczyk, przyprawiamy solą i pieprzem.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Gotowy przekładamy do talerzy i zalewamy go gorącą zupą.
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle, aż będą zrumienione.
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Umyte marchewki kroimy w kostkę, pietruszki na mniejsze kawałki.
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Do garnka z mięsem i warzywami dodajemy chrupiące pieczarki.
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Zupę zalewamy wymieszaną śmietaną z wodą.
Zupa ze smażonymi pieczarkami
Na końcu dodajemy koperek, lubczyk oraz sól o pieprz.