SUPERPRZEPIS

A la klops mięsno-grzybowy.

  • 1
  • msewka
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
A la klops mięsno-grzybowy. Więcej zdjęć (4)

Duża porcja mięsnej zapiekanki a la klops o grzybowym posmaku.

Składniki:

A la klops mięsno-grzybowy.

 

 

 

Sposób przygotowania:

A la klops mięsno-grzybowy.
Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Wsypać ją do dużej miski, dodać płatki owsiane.Zalać wodą i sosem grzybowym,wbić jajka, wymieszać odstawić na 5-10 minut,aż płatki napęcznieją.
Dodać następnie mięso i przyprawy i ew. troszkę bułki tartej (masa ma być dość luźna).Wyrobić i ew. doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i obficie posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec ok.1-1,5 godziny (po godzinie można naczynie przykryć,jeśli za mocno spiekał by się wierzch.
Mojego klopsa podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.Polecam!
A la klops mięsno-grzybowy.
Pokrojone w kostkę cebule,płatki owsiane,jajka zalać wodą i sosem grzybowym do napęcznienia.
A la klops mięsno-grzybowy.
Przygotowaną mieszankę wyrobić z mięsem i przyprawami.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
A la klops mięsno-grzybowy.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1-1,5 godziny.