Sposób przygotowania:
A la klops mięsno-grzybowy.
Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Wsypać ją do dużej miski, dodać płatki owsiane.Zalać wodą i sosem grzybowym,wbić jajka, wymieszać odstawić na 5-10 minut,aż płatki napęcznieją.
Dodać następnie mięso i przyprawy i ew. troszkę bułki tartej (masa ma być dość luźna).Wyrobić i ew. doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i obficie posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec ok.1-1,5 godziny (po godzinie można naczynie przykryć,jeśli za mocno spiekał by się wierzch.
Mojego klopsa podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.Polecam!
Dodać następnie mięso i przyprawy i ew. troszkę bułki tartej (masa ma być dość luźna).Wyrobić i ew. doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i obficie posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec ok.1-1,5 godziny (po godzinie można naczynie przykryć,jeśli za mocno spiekał by się wierzch.
Mojego klopsa podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.Polecam!
Natala1210