Sposób przygotowania:
A' la Pizza
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w misce tak, aby powstało ciasto na naleśniki nieco gęściejsze.
Cebule obrać, opłukać i pokroić w grubą kostkę lub w grubsze talarki. Kiełbasę obrać ze skorki, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub w paski. Grzyby (suszone należy namoczyć , obgotować i odcedzić i pokroić; świeże obrać, obgotować, odcedzić i pokroić). Pieczarki umyć pokroić w grubą kostkę lub paski. Tak przygotowaną cebulę, kiełbasę, grzyby podsmażyć z przyprawami. Podsmażone produkty przełożyć do miski z ciastem naleśnikowym. Ser i pomidory dodać do ciasta i dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto doprawić do smaku. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na dobrze rumiany kolor.
Pizzę podawać na gorąco z ketchupem lub pikantnym sosem.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w misce tak, aby powstało ciasto na naleśniki nieco gęściejsze.
Cebule obrać, opłukać i pokroić w grubą kostkę lub w grubsze talarki. Kiełbasę obrać ze skorki, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub w paski. Grzyby (suszone należy namoczyć , obgotować i odcedzić i pokroić; świeże obrać, obgotować, odcedzić i pokroić). Pieczarki umyć pokroić w grubą kostkę lub paski. Tak przygotowaną cebulę, kiełbasę, grzyby podsmażyć z przyprawami. Podsmażone produkty przełożyć do miski z ciastem naleśnikowym. Ser i pomidory dodać do ciasta i dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto doprawić do smaku. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na dobrze rumiany kolor.
Pizzę podawać na gorąco z ketchupem lub pikantnym sosem.