Sposób przygotowania:
Adwokatowy sernik
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier a następnie żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstałą masą wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
MASA SEROWA: Ser zmielić. Ubić śmietanę 30%, dodać ser biały i przygotowaną żelatynę (przygotować jak podano na opakowaniu). Dodać cukier. Pod koniec łyżką wmieszać pokrojone brzoskwinie. Przełożyć masą biszkopty.
MASA ADWOKATOWA: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i adwokatem. W pozostałej części rozmącić budyń. Wymieszać z ugotowanym mlekiem. Ostudzić. Utrzeć z margaryną. Wyłożyć na biszkopta, posypać startą czekoladą.
MASA SEROWA: Ser zmielić. Ubić śmietanę 30%, dodać ser biały i przygotowaną żelatynę (przygotować jak podano na opakowaniu). Dodać cukier. Pod koniec łyżką wmieszać pokrojone brzoskwinie. Przełożyć masą biszkopty.
MASA ADWOKATOWA: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i adwokatem. W pozostałej części rozmącić budyń. Wymieszać z ugotowanym mlekiem. Ostudzić. Utrzeć z margaryną. Wyłożyć na biszkopta, posypać startą czekoladą.