basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Agrestowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe ciasto sezonowe - agrestowe.

Agrestowiec

Składniki:

Agrestowiec

 

Sposób przygotowania:

Agrestowiec
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olejek. Ciasto podzielić na dwie części, jedną część wyłożyć łyżką na blachę, a do drugiej części dodać kakao (na pierwszą część wylewamy tą z kakaem). N wierzchu kładziemy agrest. Piec w temperaturze 190 stopni C przez 50 minut. Ugotować budyń w połowie ilości mleka podanego na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto na wierzch. Posypać posypką czekoladową.

Tagi:

jajko jajka