Sposób przygotowania:
A'la gulasz drobiowo pieczarkowy
Pieczarki obieram, myję, kroję w plasterki , następnie zagotowuję z łyżeczką soli, odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam oby odciekły.
Cebulę obieram, kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję pieczarki i chwilę duszę. Umyte mięso z piersi kroję w większą kostkę i dodaję do rondla z pieczarkami, mieszam i dodaję przyprawy. Całość duszę do momentu aż mięso puści sok. Po tym czasie podlewam wodą i gotuję około 20 minut pod przykryciem.
Na koniec zagęszczam i jeśli jest taka potrzeba doprawiam solą i pieprzem.
Podaję z makaronem.
Cebulę obieram, kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję pieczarki i chwilę duszę. Umyte mięso z piersi kroję w większą kostkę i dodaję do rondla z pieczarkami, mieszam i dodaję przyprawy. Całość duszę do momentu aż mięso puści sok. Po tym czasie podlewam wodą i gotuję około 20 minut pod przykryciem.
Na koniec zagęszczam i jeśli jest taka potrzeba doprawiam solą i pieprzem.
Podaję z makaronem.
edytaha
zbysiowa
Zapraszam Edytko:)