Sposób przygotowania:
Alkoholowy aniołek
Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić na pulchna masę. Posiekać margarynę z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć za zmiksowana masą. Z otrzymanego ciasta upiec cztery jednakowe, cienkie placki.
Przeznaczone na krem jajka zmiksować ze śmietaną, mąką i cukrem waniliowym. W rondelku ustawionym na małym ogniu zagotować mleko z cukrem i margaryną i mieszając, stopniowo dodawać zmiksowane jaja, na końcu spirytus. Chwilę podgotować. Gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch ciasta, schłodzić i wstawić do lodówki. Wypiek można udekorować kawałkami tężejącej galaretki albo ozdobić sezonowymi owocami.
Przeznaczone na krem jajka zmiksować ze śmietaną, mąką i cukrem waniliowym. W rondelku ustawionym na małym ogniu zagotować mleko z cukrem i margaryną i mieszając, stopniowo dodawać zmiksowane jaja, na końcu spirytus. Chwilę podgotować. Gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch ciasta, schłodzić i wstawić do lodówki. Wypiek można udekorować kawałkami tężejącej galaretki albo ozdobić sezonowymi owocami.