Sposób przygotowania:
Alla sernik z ciasteczkowym wnętrzem
Spód: Ciastka przełożyć do blendera i zmiksować ale nie za drobno. Dodać roztopione i ostudzone masło. Ponownie włączyć blender. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wysypać ciasteczka i wylepić nimi dno. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Masa: Serek wymieszać z amaretto i łyżką cukru pudru za pomocą miksera. Śmietanę wstępnie ubić, następnie dodać zagęstniki i cukier puder i ubić na sztywno. Dodać ją do serka i szybko wymieszać mikserem. Wafle przekroić wzdłuż na pół a następnie pokroić w małą kosteczkę. Dodać je do serka i ponownie delikatnie wymieszać. Masę przełożyć na spód i wyrównać. Odstawić na około 2 godziny do lodówki. Wierzch: Ananasa odsączyć z zalewy i osuszyć. Ułożyć plastry na masie, w środek każdego wiśnię i zalać wystudzoną galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego!