Sposób przygotowania:
Ambasador
Jajka ubijamy z cukrem na parze. Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i mieszamy widelcem z masą jajeczną. Ciasto wylewamy do dużej tortownicy lub blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 min w temperaturze 180-190°C. Masa: 2,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Rozmącamy żółtka, rozprowadzamy z pozostałym zimnym mlekiem i mieszamy z budyniem. Wlewamy gotujące się mleko cienką strużką, cały czas mieszając. Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Masło ucieramy na puch i wciąż ucierając, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, rodzynki, pół tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę i mieszamy. Do drugiej części masy wykładamy pokrojone brzoskwinie i posiekane orzechy. Nasączamy biszkopt sokiem z brzoskwiń. Równą warstwą smarujemy najpierw ciemny krem, a potem jasny. Pozostałą czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią ciasto. Wstawiamy do lodówki na 8 godzin