Sposób przygotowania:
Ambasador z ananasami
Utrzeć składniki na biszkopt. Upiec.
Odlać pół szklanki mleka i wymieszać z 4 żółtkami i mąką ziemniaczaną, roztrzepać mikserem. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko ciągle mieszając wlać żółtka rozmieszane z mąką. Zagotować i odstawić do przestygnięcia.
Utrzeć 2 kostki masła, dodać zimny krem i dalej ucierać. Masę podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao, połowę drobno pokruszonej czekolady, sparzone i wystudzone rodzynki, migdały, orzechy pokrojone, alkohol a do drugiej części drobno pokrojone ananasy w kostkę. Na biszkopt wyłożyć najpierw masę ciemną a na nią jasną. całość posypać startą połówką tabliczki czekolady.
Odlać pół szklanki mleka i wymieszać z 4 żółtkami i mąką ziemniaczaną, roztrzepać mikserem. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko ciągle mieszając wlać żółtka rozmieszane z mąką. Zagotować i odstawić do przestygnięcia.
Utrzeć 2 kostki masła, dodać zimny krem i dalej ucierać. Masę podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao, połowę drobno pokruszonej czekolady, sparzone i wystudzone rodzynki, migdały, orzechy pokrojone, alkohol a do drugiej części drobno pokrojone ananasy w kostkę. Na biszkopt wyłożyć najpierw masę ciemną a na nią jasną. całość posypać startą połówką tabliczki czekolady.
yola