Sposób przygotowania:
Arachidowiec wspaniały
Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części, obie schłodzić następnie rozwałkować na blaszkę i upiec w temperaturze około 180 stopni przez 25 minut. Schłodzić.
Biszkopt :białka ubić na puch dodać cukier i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane z kakao. Wymieszać i upiec w temperaturze 180 stopni.
Krem; na mleku ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń.
Kremem przełożyć ciasta tak aby w środku byl biszkopt . Wierzch posmarować kremem.
Orzeszki bardzo drobno posiekać i usmażyć na suchej patelni, zimnymi posypać górę ciasta.
Biszkopt :białka ubić na puch dodać cukier i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane z kakao. Wymieszać i upiec w temperaturze 180 stopni.
Krem; na mleku ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń.
Kremem przełożyć ciasta tak aby w środku byl biszkopt . Wierzch posmarować kremem.
Orzeszki bardzo drobno posiekać i usmażyć na suchej patelni, zimnymi posypać górę ciasta.