anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Arachidowiec wspaniały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre ciasto i naprawdę warte wysiłku włożonego w przygotowanie. Ciasto polecam na wszelkie okazję.

Arachidowiec wspaniały

Składniki:

Arachidowiec wspaniały

Ciasto

  • 500 g mąki
  • 250 g margaryny
  • 200 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt

krem

  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 500 g masła
  • 200 g cukru pudru

dodatkowo

Sposób przygotowania:

Arachidowiec wspaniały
Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części, obie schłodzić następnie rozwałkować na blaszkę i upiec w temperaturze około 180 stopni przez 25 minut. Schłodzić.

Biszkopt :białka ubić na puch dodać cukier i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane z kakao. Wymieszać i upiec w temperaturze 180 stopni.

Krem; na mleku ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń.

Kremem przełożyć ciasta tak aby w środku byl biszkopt . Wierzch posmarować kremem.

Orzeszki bardzo drobno posiekać i usmażyć na suchej patelni, zimnymi posypać górę ciasta.