Sposób przygotowania:
Architekt
Białka jaj oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą, białą masę. Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli na puch. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Gdy masa z żółtek będzie niemal biała dodajemy białka i mąki z proszkiem i mieszamy łyżką lub miotełką. Ciasto przelewamy do dużej blaszki i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciemny biszkopt pieczemy tak jak jasny, z tym, że dodajemy do mąki kakao. Po upieczeniu i wystudzeniu wykrawamy z ciasta ciemnego kółeczka przy użyciu kieliszka. Powinniśmy wyciąć ich około 18- 20. Jasny biszkopt ścinamy delikatnie na górze i układamy w blaszce. Na mleku gotujemy budyń. Odstawiamy go do przestudzenia. Margarynę miksujemy na puch, dodajemy cukier waniliowy, a następnie po łyżce zimnego budyniu. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, zaś do drugiej sok z cytryny. Na jasny biszkopt wykładamy masę budyniową z kakao. Następnie wykładamy na nią ciemny biszkopt z wyciętymi kółkami. Dociskamy. W miejsca dziurek wkładamy pokrojone w plasterki banany( plasterki wysokości otworów). Następnie wykładamy na ciemne ciasto masę z serków homogenizowanych. Przygotowujemy ją miksując serki homogenizowane i dodając przestudzoną i wcześniej rozpuszczoną galaretkę. Następnie w ciasto wciskamy kółka wcześniej wycięte z ciemnego ciasta i odstawiamy do stężenia. Na masę wykładamy masę budyniową z sokiem z cytryny. Wierz po zastygnięciu dekorujemy polewą czekoladową.