Sposób przygotowania:
Aromatyczna pizza
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem i ciepłą wodą. Połączyć z mąką, dodać olej z suszonymi pomidorami, sól i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przerobić, uformować pizzę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i boczek. Dodać posiekane pieczarki, poddusić. Następnie połączyć, ketchupem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na przygotowane ciasto wyłożyć pieczarki z ketchupem, pokrojoną w kostkę wędlinę, pomidorki, oliwki i paluszki serka mozzarella.
Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
Wyrośnięte ciasto przerobić, uformować pizzę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i boczek. Dodać posiekane pieczarki, poddusić. Następnie połączyć, ketchupem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na przygotowane ciasto wyłożyć pieczarki z ketchupem, pokrojoną w kostkę wędlinę, pomidorki, oliwki i paluszki serka mozzarella.
Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
niezły kąsek