Sposób przygotowania:
Aromatyczna zapiekanka z ... parówek
Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, by się nie kleił. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smażymy ją na patelni. Parówki obieramy z osłonek i kroimy na plasterki. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę makaronu. Na to układamy pokrojone parówki, następnie warstwę cebuli. Lekko solimy i pieprzymy. Przykrywamy to resztą makaronu.
Przygotowujemy sos. Na małym ogniu, robimy zasmażkę w niewielkim rondelku- z mąki i margaryny.
Ciągle mieszając, mieszamy ją z zimnym mlekiem . Możemy pomóc sobie trzepaczką, aby mieć naprawdę gładki sos.
Dodajemy przyprawy, sos sojowy i koncentrat pomidorowy.
Mieszamy to wszystko doprowadzając sos do wrzenia.Zestawiamy z ognia, po czym wyjmujemy z sosu goździk. Polewamy zapiekankę sosem. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około pół godziny.
Przygotowujemy sos. Na małym ogniu, robimy zasmażkę w niewielkim rondelku- z mąki i margaryny.
Ciągle mieszając, mieszamy ją z zimnym mlekiem . Możemy pomóc sobie trzepaczką, aby mieć naprawdę gładki sos.
Dodajemy przyprawy, sos sojowy i koncentrat pomidorowy.
Mieszamy to wszystko doprowadzając sos do wrzenia.Zestawiamy z ognia, po czym wyjmujemy z sosu goździk. Polewamy zapiekankę sosem. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około pół godziny.