Sposób przygotowania:
Aromatyczna zupa czosnkowa
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać rosołem. Czosnek pokroić w plasterki, połowę usmażyć na oliwie i razem z nią przełożyć do garnka z ziemniakami i marchewką, drugą połowę wrzucić do zupy na surowo. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.Kiełbasę pokroić na plasterki, podsmażyć, a cebulę posiekać drobniutko i udusić na łyżce masła do miękkości - dodać je do zupy. Gotować na małym ogniu ok pół godziny. Doprawić majerankiem, solą czosnkową, czosnkiem granulowanym i czarnym mielonym pieprzem. Dolać szklankę mleka. Na koniec gotowania zupę zagęścić mąką rozrobioną z zimną wodą. Podawać zupę posypaną świeżą natką pietruszki.
Netka