Sposób przygotowania:
Aromatyczny makaron z tuńczykiem
Makron gotujemy na półtwardo.
Pora i selera po umyciu kroimy dość drobno i wrzucamy na patelnię z olejem z puszki tuńczyka. Dorzucamy też obrany czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki. Smażymy na niewielkim ogniu przez mniej więcej 10 minut mieszając co chwilę.
Dodajemy pomidory z puszki, oliwki pokrojone w plasterki i zielony pieprz marynowany. Całość bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy mieszając od czasu do czasu przez 10 minut.
Dorzucamy odsączoną kukurydzę, mieszamy, smażymy chwilę, a na samym końcu dodajemy tuńczyka w kawałkach i skórkę cytrynową. Mieszamy i od razu podajemy z makaronem.
Całość posypujemy świeżo startym serem.
Pora i selera po umyciu kroimy dość drobno i wrzucamy na patelnię z olejem z puszki tuńczyka. Dorzucamy też obrany czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki. Smażymy na niewielkim ogniu przez mniej więcej 10 minut mieszając co chwilę.
Dodajemy pomidory z puszki, oliwki pokrojone w plasterki i zielony pieprz marynowany. Całość bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy mieszając od czasu do czasu przez 10 minut.
Dorzucamy odsączoną kukurydzę, mieszamy, smażymy chwilę, a na samym końcu dodajemy tuńczyka w kawałkach i skórkę cytrynową. Mieszamy i od razu podajemy z makaronem.
Całość posypujemy świeżo startym serem.