Sposób przygotowania:
Azjatyckie gołąbki
KROK 1 Paprykę kroimy w paseczki, dymkę w talarki. Imbir i czosnek siekamy, filety tniemy w kosteczkę. Na oleju obsmażamu mięso, dodajemy warzywa, kiełki, czosnek i imbir. Chwilę smażymy i doprawiamy 3 łyżkami sosu sojowego, solą i pieprzem. Studzimy. KROK 2 12 zewnętrznych liści kapusty odkładamy, resztę siekamy. Całe liście gotujemy 2 minuty i przekladamy do zimnej wody. Składamy po dwa obgotowane liście, napełniamy farszem mięsno- paprykowym. Zawijamy jak gołąbki. Smażymy na połowie masła. Dodajemy resztę sosu sojowego, bulion, miód i keczup. Dusimy 10 minut. KROK 3 Gotujemy ryż. Na pozostałym maśle przysmażamy posiekaną cebulę i kapustę. Mieszamy z odcedzonym ryżem. Przekładamy na półmisek, na tym układamy gołąbki. Wywar z gołąbków podajemy jako sos. Smacznego!!!