iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Babeczki krabowo-tuńczykowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Polecamy babeczki krabowo-tuńczykowe - doskonaly dodatek do dań lub jako przekąska

Babeczki krabowo-tuńczykowe

Składniki:

Babeczki krabowo-tuńczykowe

 

  • tuñczyk z puszki 150g
  • 4-5 paluszkow krabowych
  • 2 jajka
  • 8 lyzeczek bulka tarta
  • 4 lyzeczki przecier pomidorowy
  • 2 lyzeczki jogurt naturalny
  • maslo
  • sol,pieprz mielony
  • natka pietruszki-ok.2 lyzek.
  • bulka tarta-do foremek

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki krabowo-tuńczykowe
Do miski wkladamy,tuñczyka i rozgniesc go widelcem dodac pokrojone drobno paluszki krabowe,dodajemy zielona pietruszke drobno pokrojona.Jajka ubijamy ze szczypta soli na delikatna mase,dodajemy do miski z tuñczykiem,dobrze wymieszac.Dodac jogurt,bulke tarta i przecier pomidorowy.Wymieszac.Dodac pieprz mielony i dokladnie mieszamy.Foremki na babeczki wysmarowac maslem i obsypac bulka tarta,wkladamy mase do foremek.Piekarnik nagrzac na 180 stopni.Na forme prostokatna wylewamy wode i ukladamy foremki.Wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min.Wyjac schlodzic i mozna podawac z majonezem lub sosami.

Tagi:

jajko tarta jajka