Sposób przygotowania:
Babeczki mięsne z delikatnym kremem ziemniaczanym
Babeczki: Usunąć z papryki gniazda nasienne i pokroić w drobniuteńką kostkę (zostawiając troszkę na ozdobienie). Obraną cebulę również pokroić w drobniutką kostkę. Do mięsa dodać paprykę, cebulę, jajko, bułkę tartą, zioła i sól. Dokładnie wymieszać. Z mięsa uformować kule i wkładać do formy muffinkowej. Formę Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*C i piec około 30 min. Krem ziemniaczany: Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić. Do gorących ziemniaków dodać mleko, majonez, musztardę, słodką paprykę i mieszać do momentu uzyskania gładkiej jednolitej kremowej masy. Jeżeli jest zbyt sucha-dolać mleka. Następnie gorącą/ciepłą masę przełożyć do szprycy. Wykonanie: gotowe mięsne babeczki przekładamy na talerz/tacę, smarujemy wierzch ketchupem i wyciskamy na nie krem ziemniaczany. Posypujemy pozostałą pokrojoną w kosteczkę papryką. Jeśli jest sezon można posypać również szczypiorkiem.