Sposób przygotowania:
Babeczki z masą , jagodami i ananasem
Składniki o temperaturze pokojowej. Na początku musimy oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepujemy. Mleko zagotowujemy w garnuszku z cukrem. Następnym etapem jest zrobienie zasmażki. Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do gotującego się mleka. Dodajemy żółtka do mleka, mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia, dodajemy cukry waniliowe, mieszamy. Masa jest bardzo pyszna, a przede wszystkim domowa,a nie kupna. Przepis na ciasto na babeczki. Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę. Dodajemy margarynę. Ja ją posiekałem. Siekamy.Dodajemy jajka, cukier puder oraz śmietanę. Na koniec dodajemy proszek. Zagniatamy ciasto by miało jednolitą konsystencję.Wykładamy do lodówki na ok 30 minut. Ciasto na babeczki wykładamy na wysmarowaną tłuszczem formę. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka szklanką, bądz formą od babeczki. Wylepiamy każdym kółkiem wewnętrzną stronę formy wysmarowaną olejem, żeby lepiej odchodziła po upieczeniu. Pieczemy w temp 180 stopni.Na każdą foremkę wykładamy po kilka jagód, pokrojonego ananasa (ok 2-3 kosteczek, Wykładamy łyżką porcje nadzienia na wierzch wykładamy jeszcze jagody i przykrywamy 2 plackiem ciasta. Następnie każdą babeczkę, przykrywamy drugim wykrojonym kółkiem, sklejamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni.