Sposób przygotowania:
Babeczki z owocami
CIASTO: Na stolnicę wysypujemy mąkę i cukier puder. Mieszamy ze sobą. Dodajemy cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Następnie wbijamy żółtka, dodajemy margarynę i śmietanę. Wyrabiamy z tego ciasto. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wysmarowanych masłem foremek i pieczemy w piekarniku przez ok. 45 minut
MASA: Ze szklanki mleka przelewamy trochę do niewielkiego naczynia. Resztę przekładamy do większego naczynia i gotujemy. Do mleka w mniejszym naczyniu dajemy: obie mąki, cukry i jajko. Mieszamy wszystko. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy wymieszane składniki. Następnie dodajemy do tego galaretkę cytrynową w proszku. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie zimne mieszamy z utartą margaryną. Przekładamy do dekoratorki i nakładamy na babeczki. dekorujemy owocami i pociętą w kostkę galaretką truskawkową.
MASA: Ze szklanki mleka przelewamy trochę do niewielkiego naczynia. Resztę przekładamy do większego naczynia i gotujemy. Do mleka w mniejszym naczyniu dajemy: obie mąki, cukry i jajko. Mieszamy wszystko. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy wymieszane składniki. Następnie dodajemy do tego galaretkę cytrynową w proszku. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie zimne mieszamy z utartą margaryną. Przekładamy do dekoratorki i nakładamy na babeczki. dekorujemy owocami i pociętą w kostkę galaretką truskawkową.