-Kassia-xD

-Kassia-xD

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Babka czekoladowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i łatwa w wykonaniu!

Babka czekoladowa.

Składniki:

Babka czekoladowa.

 

  • 5 jaj
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 opakowanie masło roślinnego
  • 1,5 szkl. cukru
  • Laska wanilii
  • 1 czubata łyżka kakao
  • Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Trochę posiekanych orzechów lub migdałów
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2-3 łyżki mleka lub słodkiej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa.
Ucierać jajka z cukrem i wanilią. Ubić w garnku, wsypać dwa rodzaje mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, dodać stopione masło i kakao. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 45 min. Po przestygnięciu polać zimną czekoladą. W tym celu, połamaną czekoladę dodać do garnka i dodać 2-3 łyżki mleka, mieszając doprowadzić do wrzenia. Smacznego!