Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa
Drożdże pokruszyć do miski, rozetrzeć z łyżką cukru, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać. Przykryć ściereczką o pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Migdały sparzyć, obrać ze skórek i zmielić w maszynce do orzechów. Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Wyrośnięty rozczyn wlać do drugiej miski z mąką, dodać żółtka, migdały, nasionka z wanilii, skórkę z cytryny i dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać rozpuszczone, przestudzone masło i wyrobić. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2 foremki z kominkiem posmarować masłem, napełnić do połowy wysokości ciastem i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie włożyć do piekarnika i piec w 170 stopniach około 45 minut.