Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa z suszonymi owocami
Pokruszone drożdże wsypujemy na dno miski i zasypujemy cukrem, po czym zalewamy ciepłym mlekiem. Dodajemy rozmącone jajka i olej, a całość przykrywamy warstwą maki. Teraz bez mieszania odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie mieszamy łyżką aż składniki się połączą. Suszone owoce kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy ponownie. Przekładamy do przygotowanych foremek (u mnie silikonowe, więc nie wymagają dodatkowych zabiegów) i odkładamy na kwadrans, w tym czasie przygotowując kruszonkę. Z masła, mąki i cukru pudru zrobić w rękach kruszonkę i posypać nia babki. Piec ok 45 minut. Ja piekłam 30 minut w 180 stopniach a następnie zmniejszyłam do 160.