AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Babka piernikowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, pachnąca i mięciutka babka o smaku piernika :)

Babka piernikowa.

Składniki:

Babka piernikowa.

 

Sposób przygotowania:

Babka piernikowa.
Margarynę utrzeć razem z cukrem i jajkiem na gładką masę. Dodawać mąkę wymieszaną z przyprawami, kakao i sodą na przemian z mlekiem. Na końcu dodać dżem oraz rodzynki i orzechy i dobrze wymieszać. ciasto wylać do długiej formy keksowej posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec około 55-60 minut w temp. 180 st. C. Najlepiej jest sprawdzać drewnianym patyczkiem pod koniec pieczenia , czy ciasto nie jest w środku surowe. Po upieczeniu od razu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.