Sposób przygotowania:
Babka w czekoladzie gorzkiej
W pierwszej kolejności należy przygotować składniki na babkę, sparzyć jajka. Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić ją. Masło należy utrzeć z cukrem na puszysty i jednolity o delikatnej konsystencji krem . Wbijać jajka. Na koniec wlać czekoladę i energicznie mieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w celu ich połączenia. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Włożyć do piekarnika na około 40 -50 minut do temperatury około 180 stopni C. Rozpuścić w sposób podany na opakowaniu polewy czekoladowe. Upieczoną babkę polać polewą czekoladową rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Przyozdobić w sposób dowolny.