Sposób przygotowania:
Babka z ananasem
Ananas wyjąć z puszki i osączyć, 4 plasterki odłożyć na bok do przybrania, resztę pokroić w niewielką kostkę. Tłuszcz, cukier i cukier waniliowy rozetrzeć na jednolitą masę. Ostrożnie wkręcić w nią jajka. Mąkę, proszek do pieczenia sól i kakao wymieszać starannie, po łyżce dodawać do masy, na koniec ciągle mieszajac dolać rum i mleko. Kawałki ananasa dołożyć do ciasta. Ciasto wyłożyć do foremki 1 litrowej i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stop. C. przez 75 minut i dokładnie ostudzić. Ubić śmietane na sztywno i przełożyć ją na wierzch ostudzonego ciasta. Posypać ze wszystkich stron wiórkami kokosowymi. Przygotowane wcześniej plasterki ananasa przekroić na połówki i położyć na cieście. Całość ozdobić otartą kandyzowaną skórką z cytryny.