Sposób przygotowania:
Babka z kolorowymi galaretkami
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać jajka, śmietanę.
Zmiksować.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia.
Ciasto podzielić na trzy części.
Do jednej dodajemy galaretkę cytrynową, do drugiej galaretkę wiśniową, do trzeciej kakao.
Formę wysmarować i wysypać bułką.
Wykładać kolejno ciasto.
Wstawić do nagrzanego do temperatury 170 stop. C. piekarnika. Piec przez 50-60minut.
Po wystygnięciu polukrować babkę.
Zmiksować.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia.
Ciasto podzielić na trzy części.
Do jednej dodajemy galaretkę cytrynową, do drugiej galaretkę wiśniową, do trzeciej kakao.
Formę wysmarować i wysypać bułką.
Wykładać kolejno ciasto.
Wstawić do nagrzanego do temperatury 170 stop. C. piekarnika. Piec przez 50-60minut.
Po wystygnięciu polukrować babkę.